Τα πάντα για το PVP στο Pokemon GO (+Video)
H Niantic επίσημα πλέον έχει ανακοινώσει το Pokemon GO Trainer Battles, γνωστό σε όλους μας ως PvP το οποίο και θα κυκλοφορήσει εντός ολίγων ωρών/ημερών. Από την στιγμή της ανακοίνωσης έχουν γίνει πολλές αναλύσεις online ως πως το πως θα δουλεύει αυτό το νέο χαρακτηριστικό. Ας δούμε τις λεπτομέρεις.
Αρχικά για να ξεκινήσει κάποιος μια μάχη θα πρέπει να πατήσει επάνω στον Tracker, εκεί πλέον θα υπάρχει ένα νέο tab(Battle) το οποίο θα δείχνει το QR Code του χρήστη σου καθώς και ένα κουμπί “Challenge A Trainer” με το οποίο θα κάνεις σκαν το QR Code κάποιου παίχτη κοντά σου για να παίξετε μια μάχη. Θα μπορείς επίσης να παίζεις εναντίον Ultra και Best Friends ακόμα και αν δεν είστε κοντά.

Διαλέγοντας League
Όταν ξεκινά μια μάχη πρέπει να επιλέξεις ένα league. Υπάρχουν 3 leagues διαθέσιμα:
- Great League (Για Pokemon με 1500 CP και κάτω)
- Ultra League (Για Pokemon με 2500 CP και κάτω)
- Master League (Για Pokemon με οποιοδήποτε CP )
Μάχεσαι με 3 Pokemon. Από τις μάχες εξαιρούνται τα Shedinja και Ditto.
Γενικά για την μάχη.
Μια μάχη θυμίζει τα μέχρι τώρα γνωστά από τα γυμναστήρια κατά μία έννοια αλλά εχει και κάποιες αλλαγές. Αρχικά θα “χτυπάς” στην οθόνη για να φορτώσεις την Fast κίνησή σου, η οποία σε δεύτερο επίπεδο θα φορτίζει την Charged κίνηση!!! Μπορείς να αλλάζεις και εδώ το Pokemon σου στην διάρκεια της μάχης!
Περισσότερες διαφορές:
- Κάθε Pokemon πλέον μπορεί να έχει και δεύτερη Charged Κίνηση – η δεύτερη ξεκλειδώνει πληρώνοντας Stardust και Candy.
- Στο PvP δεν υπάρχει Dodge αλλά έχει αντικατασταθεί από έναν μηχανισμό που λέγεται “Protect Shield”.
- Μπορεις να χρησιμοποιήσεις συγκεκριμένο αριθμό από Protect Shields σε κάθε μάχη και για αυτόν τον λόγο πρέπει να το κάνεις σωστά/
- Όταν ξεκινάς να κάνεις μια Charge κίνηση θα σου ζητηθει να κάνεις tap την οθόνη. Όσο πιο καλά το πετύχεις τόσο πιο δυνατή θα είναι και η επίθεση σου. Ο αντίπαλος θα έχει τρία δεύτερα να αποφασίσει αν θα χρησιμοποιήσει “Protect Shield” χωρίς να γνωρίζει την κίνηση που θα του έχεις κάνει.

Βραβεία
Ο νικητής είναι φυσικά αυτός που καταφέρνει να “εξολοθρεύσει” τα Pokemon του αντιπάλου πρώτος. Εάν τελειώσει ο χρόνος κερδίζει αυτός με το λιγότερο συνολικό Damage σε ποσοστό των HP των Pokemon. Οι μάχες έχουν χρόνο τέσσερα λεπτά αλλά ο timer δεν υπάρχει στην οθόνη και εμφανίζεται μόνο όταν κοντεύει να τελειώσει ο χρόνος.
Βραβεία παίρνουν και οι δύο παίχτες, με τον νικητή να παίρνει περισσότερα. Τα βραβεία περιλαμβάνουν Stardust και το Sinnoh Stone και μπορείς να πάρεις μέχρι 3 φορές την μέρα
Οι Trainers θα μπορούν επίσης να “εκπαιδεύονται” εναντίον των team leaders Blanche, Candela, και Spark. Διαθέσιμοι για μάχη θα είναι και οι τρεις ανεξαρτήτως σε ποια ομάδα ανήκει ο παίχτης ενώ θα μπορεί να κερδίζει κάποιος βραβεία και από αυτές τις μάχες μια όμως φορά την ημέρα.

Ετοιμαστείτε….